БСП ще определи лидера си след местния вот с преки вътрешнопартийни избори

18:49, 16 юни 19 / Политика 25 1277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Да се проведе пълен отчетно-изборен цикъл в БСП, който да бъде последван от пряк избор на председател на партията след местните избори тази есен. Това реши Конгресът на БСП, след като гласува политическия доклад за резултатите от евровота и задачите пред партията за местните избори, предаде БГНЕС.

В доклада се отчита ръстът на подадените за БСП гласове, както и спечелените 5 мандата в ЕП, постигнатите първи места в Монтана и Ямбол, и на областно ниво в Плевен и Добрич. В документа се посочва, че представителите на партията в местната власт трябва да водят политика, спомагаща за преодоляване на натрупаните с годините проблеми.

Корнелия Нинова оттегли оставката си

Делегатите възложиха на Националния съвет да изготви платформа за местния вот в срок до 31 юли 2019 г.

Президентът: Корнелия Нинова знае какво прави

Конгресът възложи на Пленума още в срок до три месеца да приеме реда и условията за провеждане на пряк вътрешнопартиен избор на председател на БСП, който да съвпада с отчетно-изборния цикъл в партията. Това означава Пленумът да приеме правила за избор на нов лидер, които да се отнасят до процедурата, след като изтече мандатът на Корнелия Нинова начело на БСП.

Делегатите възложиха на парламентарната група на „БСП за България“ да внесе промени в Изборния кодекс, свързани с местната власт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама