Започва нова слънчева седмица, но с условия за превалявания и прегърмявания

07:10, 17 юни 19 25 730 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В понеделник ще бъде слънчево, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушка. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Горещо с максимални температури между 29 и 34, в София - около 29 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на отделни места ще превали. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 23-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по билата - временно силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 23, на 2000 метра - около 17 градуса.

Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време. В следобедните часове, главно над западната половина от страната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временни усилвания на вятъра. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 29 и 34 градуса.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама