Започна 49-ят Конгрес на БСП

10:40, 16 юни 19 / Политика 25 1655 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Конгресът на БСП започна работа в зала 1 на НДК с мнозинство от 661 присъстващи делегати от общо 780 регистрирани, предаде репортер на БГНЕС. Заседанието беше открито от председателя Корнелия Нинова.

На заседанието си на 7 и 8 май беше избрано ръководство и работни органи на конгреса, като на днешното заседание бяха извършени промени в състава на преброителите.

По решение на ръководството от конгреса заседанието се води от Деница Златева и Янаки Стоилов.

Делегати предложиха да се приеме точка за оттегляне на оставката на Корнелия Нинова, тъй като липсват обективни причини за избор на нов избор, - партията няма готовност за това; а и огромното мнозинство от членове на партията харесвали именно Нинова. Делегати на форума настояха изборът на ръководни органи да бъде чрез пряк вот.

Сред членовете на партията се чуваха разнопосочни предложения дали да бъде променен уставът на партията или не. Делегати от Пазарджик прочетоха специална декларация в подкрепа на Корнелия Нинова като председател на партията.

Очаква се конгресът да протече при следния дневен ред:

1. Политически доклад на НС на БСП с отчети за резултатите от проведените на 26 май 2019 г. избори за членове на Европейския парламент и за задачите на БСП за участие в предстоящите избори за местна власт.

2. Констатация за прекратяване на мандата на председателя на НС на БСП.

3. Стартиране на кампания за пряк вътрешнопартиен избор на председател на БСП.

Очаквайте подробности.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама