Френските милиардери не са внесли обещаните пари за ''Нотр Дам''

07:45, 15 юни 19 25 239 Topnovini

Френските милиардери не изпълниха обещанията за предоставяне на пари за възстановяването на разрушената от пожара храм на Парижката Света богородица, съобщи агенция „Блумбърг”.

Изследват кръвта на деца и жени, живеещи близо до катедралата "Нотр Дам"

В благотворителния фонд, създаден за събиране на дарения за реконструкцията на националния паметник, не е постъпила нито стотинка, заявиха представители деловите и църковни кръгове.

В същото време според говорителя на храма Анри Фино опасенията на големите инвеститори са свързани с желанието да знаят за какво точно ще се харчат техните пари. France Info пише, че те очакват плановете за реконструкция и чак след това ще превеждат парите във фонда.

До момента са събрани 9% от обещаните дарения за възстановяването на паметника. При това 90 на сто от тях са дошли от САЩ. „Американците са много щедри към ''Нотр Дам'', паметникът е много обичан в Америка”, резюмира Мишел Пико, ръководител на благотворителния фонд „Приятели на Нотр-Дам”.

През април бе съобщено, че общата сума на даренията за храма е надхвърлила един милиард евро. Френското семейство Арно, която владее групата компании Louis Vuitton Moet Hennessy, обявила, че дава 200 млн евро за реставрирането на храма. Това е двойно повече от пожертвованията на бизнес фамилията Пино. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 25 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.