Часове остават до старта на най-стария ултрамаратон на София

18:00, 14 юни 19 25 1245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Часове остават до едно от най-масовите състезания за бегачи и колоездачи в България - Обиколката на Витоша. Надпреварата, чиито корени са в 70-те години на миналия век, ще събере над 2500 участници.

Състезанието, известно още като "Витоша 100", включва състезание за скороходци, за колоездачи, както и дуатлон по почти 100-километрово трасе. На 15 юни в 06:00 часа първи ще започнат около 1800 колоездачи и почти 100 дуатлонци. В 23:59 ч. същия ден тръгват и 700 скороходци и участниците във втория етап на дуатлона.

За ултрамаратона пристигат хора от цялата страна, както и от състезатели от над 20 държави. Участниците са на възраст от 10 до 75 години, записани за участие са цели клубове.

Всички участници ще могат да се подкрепят с храна и вода по време на предизвикателството на 12 пункта по трасето, а желаещите да усетят атмосферата на състезанието, превърнало се с годините в истински празник за бегаческото общество, могат да отидат на старт/финала пред резиденция Бояна или някъде по трасето.

Първите колоездачи се очакват на финала около 10 ч. сутринта в събота, а първите бегачи - след 8 ч. сутринта в неделя.

"Обиколката на Витоша" е част от инициатива „София - европейска столица на спорта“ и за пореден път призивът към участниците е да избягват употребата на пластмасови чаши и бутилки, за да пазим планината чиста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама