Експерти провериха къща за гости в Нови пазар

19:25, 13 юни 19 25 1586 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Експерти на Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен фонд „Земеделие“ извършиха проверка на проектно предложение в гр. Нови пазар.

Исканата финансова помощ е за преустройство на съществуваща сграда в къща за гости и ресторант, както и изграждане на детски кът. Общият размер на субсидията е 165 152 лв.

Провериха още четири къщи за гости, няма нарушения

Проектът е одобрен от Местната инициативна група "Каспичан-Нови пазар" и предстои да се разгледа от ДФ „Земеделие“. Съвместните проверки на експертите от двете институции имат за цел да удостоверят съответствието между подадения проект и инвестиционното намерение на кандидата.

Собственичката на обекта обясни, че къщата е построена със собствени средства и не се е използвала. Тя посочи, че на първия етаж е предвидено да има кухня, складово помещение, ресторант и остъклен детски кът на двора. На втория етаж е предвидено да има 5 стаи за настаняване с общ капацитет от 10 места.

Експерти провериха три къщи за гости в Хасковско

В резултат от днешната проверка се установи, че на терена има съществуващ обект, който не се ползва от кандидата за лични нужди. Резултатът от проверката ще бъде предаден с доклад на ДФЗ, който ще разгледа проектното предложение за допустимост и одобрение.

Предстои да бъдат проверени още 2 от общо 14 проекта, кандидатствали за развитие на туристически дейности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама