Искрен Веселинов: Предложих ред, а не забрана за къмпингуване

18:50, 13 юни 19 / Политика 25 1038 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депутатите одобриха днес промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, с които окончателно забраниха разполагането на палатки, чадъри, шезлонги всякакви други плажни принадлежности върху пясъчните дюни.

Забраниха палатките и чадърите върху дюните по Черноморието

„Текстовете бяха внесени от зам.-председателят на ВМРО и депутат от Обединени патриоти Искрен Веселинов.

„С промените не се забранява къмпингуването, а се създават правила. Правилата слагат ред”, коментира в ефира на bTV Веселинов.

На въпроса защо има санкции за палатките върху дюни, а няма за строителство той отговори, че и в двата случая трябва да се спазва законът и да се налагат глоби.

Забраниха палатките и чадърите върху дюните по Черноморието

Веселинов потвърди, че санкциите за кемпери и палатки извън обособените места ще са от 500 лв. до 1000 лв. при първо нарушение и от 1500 лв. до 3000 лв. при повторно. Той уточни, че тези глоби ще се налагат година, след като влязат в сила новите правила.

Относно намаляването на субсидиите на партиите депутатът от Обединени патриоти обяви, че с приемането на предложението на кабинета за субсидия от 1 лев на първо четене е поставено началото на дебата за това какъв да е размерът на помощта, която политическите формации получават от държавата.

Според зам.-председателя на ВМРО партиите няма да могат да се издържат само от членски внос.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама