Протестиращи срещу високите цени на горивата: „Честит юбилей, г-н премиер! Спрете спекулата!”

18:30, 13 юни 19 25 1335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протестиращи срещу високите цени на горивата разрязаха торта върху капака на автомобил и запалиха свещички по повод рождения ден на премиера, когото обвиняват заради бездействието на държавата да предприеме спешни мерки против вихрещата се спекула с цените на дизела и бензина, предаде БГНЕС.

Протестно автошествие срещу високите цени на горивата ще блокира центъра на София

„Честит юбилей, г-н премиер! Спрете спекулата!”, пише на голям плакат, поставен върху предното стъкло на автомобил, а пред него протестиращите черпят с торта и с туба от най-масовия бензин А-95.

Те се противопоставят на непрекъснатото ограбване и обедняване на българина.

От паркинга при БНБ в центъра на София протестиращите тръгват на автошествие, което ще премине под прозорците на Министерски съвет, на Народното събрание. Колоната ще тръгне и по булевард Цариградско шосе, след като ще се върне обратно в центъра.

„Преди месец и половина при почти същата цена на суровия петрол и курс на долара цената на горивото бе под 2,00 лв. за литър, а днес е с близо 0,30 лв./л повече! Като прибавим и предстоящото необосновано увеличение на цената на ток, парно и топла вода и очевидно, че ще бъде генерирана сериозна инфлация и ще бъде „гарантирано“ още по-жестоко обедняване на българския народ”, заявяват протестиращите.

Очаквайте подробности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама