Косовски автобус е атакуван с камъни край Белград

16:51, 13 юни 19 / Свят 25 918 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Косовски автобус е атакуван край Белград, докато е преминавал през територията на Сърбия в сряда вечерта и няколко прозорци са били изпочупени. Не се съобщава за пострадали. Инцидентът бе осъден от Министерството на външните работи на Косово, което заяви, че нападението е било политически мотивирано от политически представители на Белград, пише електронното издание на прищинския ежедневник Gazeta Express.

Автобусът е замерян с камъни и както личи на появилите се снимки от инцидента, няколко стъкла са строшени. В реакцията си на инцидента, косовското външно ведомство заяви, че подобни атаки рискуват живота на гражданите на Косово и призова Европейския съюз да осъди тези инциденти.

“Министерството на външните работи е дълбоко загрижено от скорошната атака на автобус, превозващ граждани на Косово, докато преминава транзитно през територията на Сърбия. Ние сме загрижени за непрекъснатите атаки срещу всичко, което се движи от Косово през съседната страна, и тези атаки имат потенциал да се увеличат и представляват заплаха за живота на нашите граждани ”, заяви външното министерство в изявление за Gazeta Express. От там казват, че не са получили официален доклад от сръбските власти за инцидента в сряда и са посъветвали гражданите да избягват да пътуват през Сърбия. Министерството на външните работи казва, че те са "обезпокоени" от факта, че институциите на ЕС не реагират след серия от инциденти и кампанията на Сърбия срещу Косово и неговите граждани.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама