Съдебен процес срещу саудитска принцеса в Париж

10:50, 13 юни 19 / Свят 25 276 Topnovini
1

Саудитска принцеса, сестра на могъщия принц Мохамед бин Салман, ще бъде съдена в Париж през следващия месец заради обвиненията, че е наредила на бодигард да бие работник във френската столица.

Делото срещу принцеса Хаса бин Салман, произтичащо от предполагаемо нападение в луксозния ѝ апартамент в Париж през септември 2016 г., ще бъде гледано на 9 юли, съобщи източник.

Вероятно тя ще отсъства от процеса, тъй като не е била задържана по силата на международна заповед за арест, издадена през 2017 г.

Работникът казва, че е бил нает, за да извърши някакъв ремонт в апартамента на принцеса Хаса, и тя се ядосала, след като той направил снимка на стаята, където трябваше да се извърши работата.

Той твърди, че принцесата, за която се казва, че е малко над 40 г., е заповядала на бодигард да го бие, обвинявайки го, че прави снимки, за да ги продава на медиите. Списание „Льо Поан“ съобщи, че принцесата извикала: "Убийте го, кучето, той не заслужава да живее."

Работникът казва, че е бил ударен по лицето, ръцете му били вързани и бил принуден да целуне краката на принцесата по време на продължило часове мъчение. Инструментите му били конфискувани, преди да му бъде позволено да напусне.

АФП съобщи по времето на инцидента, че нараняванията на работника са били толкова тежки, че му е било наредено да не работи за осем дни. Бодигардът беше обвинен на 1 октомври 2016 г. във въоръжено насилие, кражба, смъртни заплахи и държане на някого против волята им.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани