Депутатите ще гласуват закона за Черноморското крайбрежие

06:50, 13 юни 19 / Политика 25 244 Topnovini
1

На пленарното заседание депутатите ще гласуват на второ четене промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

С част от новите текстове се въвежда забрана за поставяне на плажни принадлежности и палатки, както и за преминаването, паркирането и престоя на автомобили върху подвижни, неподвижни и облесени дюни, освен в случаите на разрешено строителство.

Неправителствени организации внесоха в МС становища срещу застрояването на Черноморието

Със законопроекта се създават два нови публични регистъра – на класифицираните морски плажове и на групираните морски плажове. Новите текстове въвежда възможност заповедите на министъра на туризма за провеждане на търгове с тайно наддаване за отдаване под наем на обекти, изключителна държавна собственост, да подлежат на предварително изпълнение.

Парламентът ще гледа промените на фона на протестите срещу презастрояването на Черноморието, които се очаква да продължат цяла седмица.

В рамките на пленарното заседание депутатите ще проведат и изслушване на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, който ще ги информира относно националните програми като инструмент за реализиране на политики в сферата на образованието.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани