Пускат поетапно водата в Стрелча

08:27, 12 юни 19 25 1453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Стрелча започна поетапно пускане на вода към домакинствата. Обявеното в понеделник бедствено положение заради липсата на водоснабдяване обаче остава в сила, предаде БГНЕС.

От тази сутрин водоподаване има към всички квартали, но водата е с лошо качество и може да се ползва само за санитарно-хигиенни нужди. Продължава разчистването на зоната за водохващане, която беше силно компрометирана от дъждовете.

КЕВР изиска от „ВиК-С" ЕООД - Стрелча информация за мерки за възстановяване на водоснабдяването

Продължава и проверката на служители на КЕВР, които още вчера поискаха в 3-дневен срок да им бъде предоставена информация за населените места и броя жители без водоснабдяване. КЕВР изиска и информация за състоянието на съоръженията, компрометираните водоизточници, както и доклад за резултатите от пробите за качество на питейната вода и причините за рязкото влошаване на качеството на предоставяната водоснабдителна услуга.

В сградата на общинската администрация ще бъде доставена нова пратка от бутилирана минерална вода. От сутринта пред четирите минерални чешми в града има опашки.

Ремонт на разрушената водопреносна мрежа в Стрелча не може да започне, защото водохващането на общината се намира на 7 километра извън града във вододайната зона, която пък е в труднодостъпна местност. Общината ще кандидатства за помощ от държавата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама