Оставиха за постоянно в ареста мъж от Стара Загора, представял се за лекар

13:38, 11 юни 19 / Крими 25 504 Topnovini
1

Постоянен арест за 48-годишен мъж от Стара Загора, който упражнявал лекарската професия, без да притежава правоспособност, съобщиха от Районната прокуратура в града.

Това се е случвало в периода от септември 2018 г. до месец юни тази година. Установено е, че мъжът има завършено висше образование за медицински специалист, но е бил безработен.

За да си осигурява доходи, той започнал да практикува професията на общопрактикуващ лекар. Мъжът обособил помещение като лекарски кабинет, където приемал болни пациенти, назначавал лечения и издавал съответните медицински документи. И друг път той се е представял за лекар.

Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления от общ характер, като са му налагани различни наказания, в това число и ефективна присъда „лишаване от свобода“. Мъжът е осъждан за извършени от него престъпления през 2009 г. и 2011 г.

Магистратите са преценили, че съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление и затова Районният съд в Стара Загора му наложи постоянна мярка „задържане под стража”.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 185 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.