14 души се натровиха с кюфтета по време на годеж в санданско село

12:50, 11 юни 19 25 1567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

14 души са с хранително натравяне след консумация на кюфтета в село Склаве, община Сандански, 11 от тях са деца, предаде БГНЕС.

Случаят е от вчера, след подаване на сигнали на тел. 112 за оплаквания на жители на селото от ромски произход, всички със симптоми на хранително натравяне. Всички са консумирали кюфтета на годеж в селото в неделя. Някои от тях са яли от кюфтетата и в понеделник сутрин.

11 са деца и са настанени във филиала на МБАЛ „Югозападна“ в Петрич, а възрастните в инфекциозното отделение на МБАЛ-Благоевград. Сред натровените има и бременна жена.

Всички хоспитализирани са с повръщане и стомашно неразположение, след като храната е съхранявана неправилно предвид топлото време.

Вчера служители на РЗИ – Благоевград, бяха изпратени по спешност да проверят дома, в който е организиран годежът, на който са присъствали 50-на гости, за които са приготвени 600 кюфтета, закупени от Сандански.

Взети са секрети от натровените, както и проби от храната, която са консумирали. Резултатите ще станат ясни след няколко дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама