Маринов: Трябва да се създадат антитерористични центрове

12:03, 10 юни 19 / Политика 25 1210 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Промяната в оперативната обстановка и процесите налагат да се създадат антитерористични центрове", каза вътрешният министър Младен Маринов, който коментира пред медиите думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев, че се подготвя проект за създаване на такива центрове у нас по американски модел.

Педагози започват работа с момчето от Пловдив, разследвано за тероризъм

По думите на Маринов това се прави, за да се концентрира и да се обработва информацията, така че най-бързо да се стига до нея и действията, които се предприемат да са координирани между всички институции.

Атентаторът от Пловдив гледал по 30 клипа с камикадзета на ден

За случая със задържания в Пловдив ученик във връзка с тероризъм, министър Маринов коментира, че като криминален случаят е ясен, но е много по-сериозен въпросът по отношение на детето. Според него то не трябва да влиза в обществения фокус.

Маринов посочи още, че Специализираният отряд за борба с тероризма (СОБТ) работи добре и е в пълна бойна готовност, което се доказва от действията им на терен. Той допълни, че все още не е приет законопроектът, с който СОБТ ще се влее в ГД "Жандармерия".

Радикализиран младеж от Пловдив правил бомби, вербуван бил от Ислямска държава

Вътрешният министър посочи още, че предстои Министерския съвет да приеме предложение за създаване на Национален координационен център по пътна безопасност. Той трябва да работи 24/7 и да включва служители от всички институции с ангажимент към пътната безопасност. По думите му тогава реакцията и координацията при необходимост ще бъде още по-бърза.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама