Беленето на картофи бори по-успешно стреса отколкото йогата

18:40, 10 юни 19 / Здраве 25 245 Topnovini
1

Беленето на картофи, чистенето на тоалетната и съзерцаването на полюшващи се на вятъра дървета противодействат по-добре на стреса от йогата. Това твърди допитване, направено във Великобритания, цитирано от вестник "Дейли стар" и БТА.

Привидно скучни дейности като плевене, сгъване на изпрани дрехи и рязане на зеленчуци също се оказват отлично средство за разтоварване.

Съдейки по резултатите от анкетата на сайта "МайБилдър", най-популярната дейност срещу стрес, посочена от 36% от участниците, е галенето на куче или котка. Следващите най-разтоварващи занимания са слушането на звуците на пращящ огън - 30% и дъжд - 29%.

Анализирайки резултатите от допитването, психоложката Беки Спелман отбелязва: "Интересно е да установим как редица простички занимания, често считани за досадни, действат успокояващо и терапевтично. Забавянето на темпото и съсредоточаването върху прости неща са водещи принципи в медитацията на осъзнаването - доказана терапевтична техника срещу стрес и психологически проблеми".

Допитването показва също, че 86% от британците се чувстват стресирани всекидневно. Най-напрегнати се оказват жителите на Плимут.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани