Община Стрелча обяви бедствено положение

09:51, 10 юни 19 25 1286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Стрелча  Стойно Чачов обяви бедствено положение на територията на общината, предава Радио “Фокус“-Пазарджик. В заповедта на кмета Стойно Чачов се посочва, че причина за обявяването на бедственото положение е усложнената метеорологична обстановка, довела до сериозно компрометиране на вододайната зона на град Стрелча и необходимост от предприемане на спешни и неотложни аварийно-възстановителни дейности за прекратяване на последствията, водещи до увреждане на здравето на хората и значителни щети на имуществото.

Бедственото положение се обявява поради неколкократното заливане на водовземните съоръжения на реката и затлачването им с тиня, пясък, чакъл, камъни и дървета, многократното преустановяване на водоподаването към града и изчерпване на запасите от вода в резервоарите, и замърсяването им с тиня, а също и поради компрометиране на участъци от довеждащия водопровод – разрушени подпорни стени и оголени тръби.

Бедственото положение е в сила от днес до 17 юни.

Водоснабдителното дружество в Стрелча предупреди, че вследствие на поройните дъждове обстановката около водовземните съоръжение е силно усложнена.

Водата, която пристига в пречиствателната станция, е изключително мътна. „ВиК-С“ събират водата в резервоар и вече е започнало възстановяване на водоподаването, ако не възникне извънредна ситуация. Водното дружество предупреждава, че водата е негодна за пиене, а може да се използва само за битови нужди.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама