Атанас Мерджанов: Има авторитарен стил на управление в БСП

08:46, 10 юни 19 / Политика 25 339 Topnovini
1

"Има залитания и авторитарен стил в управлението на БСП". Това каза членът на Националния съвет на партията и ексдепутат Атанас Мерджанов пред bTV. Даде пример с решението на ръководството на БСП да извади партията от парламента.

Има решения, които не се знае как са вземани, в какъв кръг са обсъждани. Първоначално това мнение беше обявено пред обществеността и Националният съвет беше използван да подпечата предварително взети решения, обясни Мерджанов.

''Дали Корнелия Нинова е бламирана не е от значение, важното е партията да не е бламирана'', каза още социалистът. Припомни, че БСП загуби предварително спечелени избори за втори път. "Това не може да не буди съмнения и критики. Затова отхвърлихме критиките на Изпълнителното бюро на БСП. Пленумът беше стъпка към връщане на демократично съществуване'', каза Мерджанов.

"Отборът на Овчаров от Тройната коалиция управлява партията, тъй като неговият заместник е председател на БСП. Тъкмо Овчаров с тези другари работеше за избирането на Нинова", каза Мерджанов.

Обясни, че Румен Овчаров е бил в управата на "Лукойл" по време на правителството на Орешарски, а сега критикува задкулисието. "След като въставаш срещу задкулисието, трябва да се разграничиш от екстрите. Когато едно политическо семейство няма разбирателство, как да убеди обществото, че може по-надеждно да управлява страната", каза Мерджанов. Прогнозира, че ако не се стигне до консолидация, ще се стигне до загуба на местните избори.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани