Папа Франциск критикува "културата на обиди" в социалните мрежи

15:45, 09 юни 19 / Свят 25 699 Шрифт:
Topnovini
Папа Франсис пристига в Букурещ, Румъния. Посещението на папата се провежда 20 години след папа Св. Историческата визита на Павел II в Румъния, с мотото - Хайде да вървим заедно.
Папа Франсис пристига в Букурещ, Румъния. Посещението на папата се провежда 20 години след папа Св. Историческата визита на Павел II в Румъния, с мотото - Хайде да вървим заедно.

Папата, чийто официален акаунт в Twitter @Pontifex има 18 милиона последователи, каза пред поклонници във Ватикана, че „днес е модерно да се хвърлят прилагателни“ и призова хората да реагират „на злобата с добро“.

В своята меса от площад „Св. Петър“ папа Франциск отбелязва, че „колкото повече използваме социалните медии, толкова по-малко социални ставаме“.

Папа Франциск също каза, че католическата църква рискува да се превърне в обикновена организация с пропаганда като мисия, а не стремеж за насърчаване на радостта и хармонията.

Коментарите на Папата идват на фона на продължаващата загриженост относно заплахата от социалните медии за психичното здраве на хората, включително тревожност и депресия.

В световен мащаб повече от пет милиарда души имат акаунти в една или повече социални медийни платформи.

Тези платформи са изправени пред нарастващ контрол от страна на правителствата и потребителите по целия свят се притесняват по въпроси като пристрастяване, злоупотреба с данни и фалшиви новини.

Самите компании за технологии заявиха, че работят за справяне с някои от най-големите опасения и се стремят да направят сайтовете си по-приятелски и по-здравословни.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама