Елена Йончева: Корнелия Нинова не трябваше да подава оставка

17:45, 07 юни 19 / Политика 25 1087 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП не е водила негативна кампания, ние изнасяхме само факти за корупция с конкретни имена и документи. Това заяви по бТВ евродепутатът и водач на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева.

Според нея горчивата истина от този вот е, че начинът, по който се управлява днес България, не може да бъде преборен с усилията само на една партия, пък била това и най-голямата опозиционна. „Начинът, по който се управлява днес България, не може да бъде преборен с усилията на една партия, дори най-голямата опозиционна. Трябват усилията на всички опозиционни партии, на гражданското общество и на журналистите. Това е голямата горчива истина от тези евроизбори“, каза тя и добави: „Тези избори не станаха началото на загубата на ГЕРБ. Това е моята болка“.

Според нея Корнелия Йончева не трябва да подава оставка. „Не е имало срив в БСП. Тя е единствената партия, за която са гласували повече избиратели и има един депутат повече в сравнение с предишните европейски избори през 2014 г.“, заяви Йончева.

Тя посочи, че сривът е във всички сфери на живота на България, за което говорят докладите на Европейската комисия. Елена Йончева цитира и данните на БНБ. Според тях преките чуждестранни инвестиции през 2009 г. са достигали 11 милиарда, а в края на миналата година те са под 1 милиард.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама