Нахапаният от кучета мъж е починал от кръвозагуба, показва аутопсията

15:55, 07 юни 19 / Крими 25 1264 Topnovini
1

Починалият 39-годишен мъж в с. Владо Тричков е бил нахапан и е починал от кръвозагуба, това съобщи на брифинг софийският окръжен прокурор Наталия Николова, предаде „Фокус“.

На собственика на кучетата ще бъде повдигнато обвинение до довечера и ще бъде задържан за 72 часа.

Кучетата са от породата Кане Корсо. След инцидента са настанени във ветеринарна клиника. Животните и друг път са проявявали агресия.

Домашни кучета убиха 39-годишен мъж

„Разследването за тoва деяние започна под надзора на Окръжна прокуратура – София, тъй като има настъпила смърт. Но след извършена аутопсия днес се установи, че лицето е починало от кръвозагуба и е наядено от кучета“, заяви Николова.

Тя обясни, че към настоящия момент са извършени два огледа на местопроизшествието.

„На кучетата е назначена дентална експертиза. Предстои предявяване на обвинение, че не са положени достатъчно грижи за кучета, в резултат на което са причинили смъртта на 39-годишен мъж“, обясни прокурорът.

Около 16:12 часа вчера на тел. 112 бил подаден сигнал за намерен труп на мъж в гориста местност в землището на село Владо Тричков. На място незабавно са изпратени полицейски служители.

Раните по тялото на мъжа най-вероятно са от животни, около него е имало следи от животно, съобщи старши комисар Николай Спасов. По думите му, не е имало рани от огнестрелно оръжие. „Беше установено, че в близост до намерения труп има имот с няколко кучета, като на място колегите установяват 5 кучета, както и собственикът им. Кучетата са взети и са настанени във ветеринарна клиника, а собственикът е задържан за 24 часа“, обясни Спасов.

Собственикът на кучетата не е криминално проявен. Мъжът е оказал пълно съдействие на разследващите. Според прокуратурата не става дума за предумишлено убийство. На собственика на кучетата още през 2016 година са съставени от МВР протоколи, с които се препоръчва да не допуска кучетата си извън двора.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани