БСП и ГЕРБ влязоха в спор за партийните субсидии и еврозоната

08:45, 07 юни 19 / Политика 25 1378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ставаме свидетели на див популизъм, че едва ли не от сегашната субсидия се облагодетелстват днешните партии. Затова внасяме това предложение партийната субсидия да стане 1 лев, за да се сложи край на този популизъм и да се спре настройването на обществото срещу политическите партии и в частност ГЕРБ от нашите опоненти. Това заяви в сутрешния блок на БНТ народният представител от ГЕРБ и член на бюджетната комисия в НС Александър Иванов.

Относно обвинението на опозицията, че предприетата стъпка е кризисен ПР Иванов отвърна, че кризисен ПР е ситуацията в БСП, тъй като изгубиха изборите, а техният председател Корнелия Нинова подаде оставка.

От своя страна опонентът му в студиото - депутатът от БСП проф. Румен Гечев, отново обяви, че става дума за кризисен ПР, който не е свързан със субсидиите, а с доклада на ЕК, който той определи като ''опустошителен''.

,,В този доклад ясно пише, че българското правителство не се справя с корупцията, както и с проблема с изпирането на пари. С други думи, казва ни се, че ще видим Еврозоната през крив макарон. Освен това мониторинга над България не пада, а се засилва'', посочи Румен Гечев.

,,Въпросният доклад е ежегоден и се изпраща до всяка държава-членка на ЕС. В него има единствено препоръки, в които се казва да продължат усилията в борбата с корупцията и инвестициите в образованието. Така че нека да се уповаваме на фактите и да се придържаме към естеството на доклада, а не от БСП да четат докладите като дявола евангелието'', заяви депутатът от ГЕРБ.

,,Докладът постави оценка "слаб" 2 на това българско правителство'', обяви Румен Гечев и допълни, че страните от Еврозоната са променили специално за нас механизма за кандидатстване, за да не бъдем допуснати в т.нар. ''чакалня''.

,,По-важното е, че отговаряме на всички критерии за влизане във Валутния механизъм'', отчете Иванов и добави, че документи за влизане в чакалнята са подадени.

Накрая депутатът от управляващите попита Румен Гечев как от БСП ще поддържат телевизията, вестника и платените си социолози, когато субсидията на партиите стане 1 лев.

,,Затова не одобрявате предложението за намаляване на субсидията'', завърши Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама