Путин: Западът е луд, че подкрепя Гуайдо

20:10, 06 юни 19 / Свят 25 1371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският президент Владимир Путин заяви в четвъртък, че Западът е "луд" за подкрепата на лидера на опозицията във Венецуела над президента.

Путин каза, че Хуан Гуайдо е "приятен", но предупреди, че светът ще се потопи в хаос, ако няма правила.

"Но ако приемем този начин на идване на власт - човек стъпва на площада, вдига очи към небето и се обявява за президент пред Бога - това далище е нормално или не?" , каза Путин на ръководителите на световните информационни агенции на икономически форум във втория град Санкт Петербург.

„ Е, тогава хаосът ще погълне света“, предупреди той. „Да изберем по този начин американски президент, британски премиер, френски президент. Какво ще стане?“.

„ Искам да попитам онези, които подкрепят това: полудяхте ли, разбирате ли къде става това? Трябва ли да има правила или не?

През януари Гуайдо обяви, че е действащ президент, твърдейки, че преизбирането на Николас Мадуро през миналата година е незаконно.

По кризата във Венецуела се изказа и говорителят на руското външно министерство Мария Захарова. Според нея световната общност трябва да използва паузата, появила се в политиката на САЩ и ЕС по отношение на Венецуела, за да настоява за ненамеса във вътрешните работи на страната. Тя отбеляза пред RT International, че не смята създалата се ситуация около Венецуела за статукво.

Захарова също така коментира публикация на в. „вашингтон пост“, според която държавният секретар Майк Помпео бил казал,че на Вашингтон му е трудно да осигури единство на опозицията във Венецуела, тъй като около 40 опозиционери са готови да поемат ролята да сменят Николас Мадуро. „Мисля, че САЩ, тяхната политическа система сега се превръща в нещо, с което те винаги са се борили. Те винаги се застъпваха за демокрацията и свободата по целия свят, подкрепяха хората на добрата воля, подкрепяха хората на свобода ... Те отменят собствената си идеология, което е изключително тъжна. Защото това е намеса във вътрешната политика“, каза Захарова.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама