Манчестър Сити завежда дело срещу УЕФА

18:00, 06 юни 19 / Свят 25 1262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на Манчестър Сити ще заведе дело в опит да спре УЕФА от евентуално наказание с изваждане от Шампионската лига заради финансови нарушения, съобщиха британски медии. Сити, който защити титлата си във Висшата лига, е под опасност от изваждане от най-престижния европейски клубен турнир, след като УЕФА разследва потенциално нарушаване на финансовия феърплей от страна на „гражданите“.

Сити защитиха трофея си от Висшата лига, като записаха домашен требъл, взимайки и ФА Къп и Карабао Къп.

 

Разследването започна през март след твърдения, че Сити, чиито собственици са базирани в Абу Даби, са скрили приходите от завишени търговски сделки, за да изпълнят изискванията на УЕФА относно разходи. Според „Daily Telegraph“, шампионите на Премиършип са се обърнали към Спортния арбитражен съд в Лозана преди предстоящото решение за присъда от съдебния състав на Органа за финансов контрол на УЕФА.

Според информациите, съдебният състав вероятно няма да отсъди срещу заключенията на главния разследващ Ив Летерме, който започна разследването и се смята, че е препоръчал гранда да бъде изхвърлен от Шампионската лига. Това би оставило възпитаниците на Пеп Гуардиола извън най-престижния европейски клубен турнир за кампанията през 2020-2021. Но от Сити ще се опитат да се преборят с УЕФА и да докажат своята невинност.

От клуба все още не са коментирали евентуалното дело, но преди това заявиха, че препращането към съдебната власт „пренебрегва изчерпателен набор от неоспорими доказателства, предоставени от Манчестър Сити“. Тимът, който прибави към колекцията си през сезона ФА Къп и Карабао Къп за безпрецедентен домашен требъл, добави, че обвиненията са „напълно грешни“ и че има „неоспорими доказателства“ в подкрепа на клуба.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама