Приток на река Ерма е излязъл от коритото си, залети са приземни етажи

10:40, 06 юни 19 25 1142 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Усложнена обстановка е регистрирана в община Трън вследствие на поройни дъждове от вчера.

Дъжд с количество 11 - 12 л/кв. м е довел до излизане на приток на река Ерма от коритото му на територията на село Мрамор, община Трън, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Перник.

Залети са приземните етажи на сгради в 10 двора, от които 8 със селскостопански постройки и два - с жилищни. Над третокласния път водещ към село Мрамор се е активирало свлачище, с наноси от кал и дървета върху платното. До сутрешните часове на днешния ден пътят е почистен от Областното пътно управление (ОПУ) и екипи на Община Трън. Съобщава се и за наводнен трафопост в населеното място. Цяла нощ и към този момент екипи на ЧЕЗ, ОПУ, РДПБЗН са на място и работят в проблемните участъци. Няма бедстващи хора. Областният управител и кметът на Трън са в непрекъснат контакт.

Язовирите в област Перник имат достатъчен свободен обем и са под постоянно наблюдение, по данни на ХТР-Перник при „Напоителни системи”, клон Струма-Места. Данните от изминалото денонощие са следните: - Яз. Ярловци - 12 л/кв. м; - Яз. Осломе - 10 л/кв. м; - Яз. Пчелина – 9 л/кв. м; - Яз. Извор – 3 л/кв. м; - Яз. Долна Диканя – 2 л./кв. м; По данни към 08.30 ч. наличният обем на яз. Студена е 12 994 000 куб. м при общ обем 25 200 000 куб. м. В останалите общини от област Перник няма сигнали за повишени водни нива и критични ситуации.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама