РУО: Напрежението с неприети първокласници се поражда от социалните мрежи

08:55, 05 юни 19 / Общество 25 597 Topnovini

Има вариант деца с необходимия брой точки да не са приети. Но хипотезата е за много малък брой, при положение, че имаме само три училища, в които не са приети децата от първа група. Напрежение се поражда от коментари на родители в социалните мрежи.
Това коментира пред БНТ началникът на Регионално управление на образованието в София-град Ваня Кастрева във връзка с твърденията на родители на първокласници в София, че децата им не са били приети в нито едно от училищата, в които кандидатстват, включително в кварталното.

По думите й при тях официално депозирани има само три жалби, има въпроси на родители, които са притеснени. 

Кампанията за прием в първи клас протича спокойно. Преминахме през различни правила за приема на ученици в първи клас и все повече усъвършенстваме тази система, обясни Кастрева.

Важно е да се знае, че за да могат да участват на второ класиране, родителите трябва да подадат заявление и отново важат същите критерии, обясни Кастрева. Тя обясни още, че това, че децата са класирани, не означава записване. Записването става след представяне на задължителните документи, един от тях е удостоверение за завършена предучилищна група.

Образованието винаги е споделена отговорност - между родители и учители, между институциите също, допълни Кастрева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!
Ключови думи