Проливни дъждове наводниха улиците на няколко града

16:02, 04 юни 19 / Общество 25 397 Topnovini
1
2
3
4

Проливен дъжд наводни улиците на Пазарджик и Бургас.

Голямото количество паднал дъжд наводни улици и тротоари. Поради интензивния валеж за кратко по един от големите булеварди „Цар Шишман“ пътното платно е било покрито  с около 10 см вода.

Много от шофьорите бяха принудени да спрат и да изчакат дъжда да премине. Сериозни завирявания – около 20 см, се наблюдават и по улица „Есперанто“, а също и по главния булевард „България“.

Трафикът в града е затруднен. Дъждът е придружен от вятър и гръмотевици, които за кратко причиниха спиране на електричеството на различни места, но впоследствие електрозахранването бе възстановено.

Наводнени са и улиците на Бургас- дворовете на детски градини, които се намират в ниските части на комплекс „Меден рудник”. Бързата намеса на екипите на Гражданска защита е предотвратила наводняването на сградите, в които са децата и не се е наложило извеждането им.

В някои части на града пороят затрудни силно движението. В проливния дъжд, две коли блъснаха млад мъж, който се опитал да притича по пешеходна пътека пред потеглящите автомобили.Мъжът е с леки охлузвания.   

Пороен дъжд, придружен с градушка наводни централни улици във Велико Търново. Десетки автомобили бяха блокирани. На места има и отнесена пътна настилка.

Наводнен е приземният етаж на Факултета по изобразителни изкуства към Великотърновския университет.

Нивото на река Янтра също се покачва.

Тежка остава обстановката и в района на Дряново, където водата е отнесла моста на Дряновския манастир.

Бурята събори и няколко дървета, които за кратко блокираха единствения път към манастира. Екипи на пожарната реагираха незабавно и в момента движението там се осъществява нормално, но опасността от ново наводнение остава.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани