Андрей Слабаков заклейми гей изложбата в Пловдив

16:50, 03 юни 19 / Политика 25 1470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новоизбраният евродепутат Андрей Слабаков се включи в съпротивата срещу провеждането на гей изложбата „Балкан Прайд“ в Пловдив на 7 юли. В експозицията, която е част от програмата на културната столица, ще бъдат включени снимки от различни гей паради на полуострова. „Гей пропагандата е нещо изключително вредно“, отсече колоритният режисьор.

„Този проект е неприемлив за град като Пловдив, а за нас е недопустим. Пилеенето на парите на пловдивските данъкоплатци по този начин е грешно. Настояваме договорът да бъде развален. Ако се наложи, Общинският съвет ще възстанови тези средства на "Пловдив 2019"“, изтъкна лидерът на ВМРО-Пловдив и кмет на район Южен Борислав Инчев. „Вземете се в ръце! Не си играйте с търпението на пловдивчани“, обърна се той към ръководството на общинската фондация „Пловдив 2019“.

Депутатът Александър Сиди посочи, че воеводите са готови да преминат към гражданско неподчинение, ако изложбата се проведе въпреки протестите.

„Не съм хомофоб. Имам много приятели хомосексуалисти, но никой от тях никога не е ходил на гей парад. Сексуалността не бива да се манифестира, тъй като е нещо лично и интимно. Да се пропагандира гей парад при този демографски срив у нас е самоубийство“, каза още Андрей Слабаков.

По думите му логично е след гейовете, свои изложби и паради да проведат ексхибиционистите и любителите на едър, среден и дребен рогат добитък. „Това истерично гей общество се състои от доста посредствени хора, които при това са много нагли и арогантни. Нормалносто семейство се състои от мъж, жена и, дай Боже, деца. Не можем да зачеркнем цялата християнска цивилизация за кефа на едно гей общество. Свободата в Европа се превърна в слободия, в която всеки прави каквото си иска“, категоричен беше режисьорът. Слабаков смята, че гейовете трябва да се лекуват, тъй като „повече от два пола няма, не е имало, няма и да има“.

Воеводите разкритикуваха и друг необичаен проект от Европейската столица на културата - „За кого бие камбаната“, който е посветен на душевността на сапуните и най-вече на класическата „камбана“ – сапун за пране.

Предлагам на 2 февруари гейовете и изследователите на сапуните да се съберат в Централна баня в София. Там могат си изтърват сапуните колкото си искат, смята Слабаков.

На евровота ВМРО спечели над 9 хиляди е гласа и с 11,3% държи най-добрият изборен резултат в страната. Това е атестация за положените усилия, заяви Борислав Инчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама