Обявиха частично бедствено положение в пет села в Старозагорско

15:57, 03 юни 19 25 1430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на община Опан Генчо Колев обяви със своя заповед частично бедствено положение на територията на община Опан в следните кметства и кметски наместничества - с. Опан, с. Бяло поле, с. Васил Левски, с. Тракия и с. Бял извор. От 20 ч. на 2 юни е въведен в изпълнение Общинският план за защита при бедствия, част втора – „План за действие при възникване на наводнения“, съобщиха от областната управа.

Бедственото положение бе въведено заради интензивните валежи в района, започнали около 16 ч. на 2 юни. Те причиниха наводнения в домовете на много хора и в селскостопански постройки.

Силният вятър е съборил дървета, има залята от водата инфраструктура, преливащи дерета. Със същата заповед се забранява влизането, пребиваването и движението на МПС в района на бедствието, освен тези на екипите от единната спасителна система и тези за продоволствено снабдяване на населението.

Задължават се кметските наместници при продължаващо покачване на водата в деретата в рамките на селата да организират временно изваждане на застрашеното население и настаняването му в подходящи жилища.

Срокът на действие на кметската заповед е до 20 ч. на 6 юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама