Румен Христов: Вероятно и на местните избори ще има коалиция СДС-ГЕРБ

12:40, 03 юни 19 / Политика 25 393 Topnovini
1
2
3
4

СДС вероятно ще се коалира с ГЕРБ и за местния вот. Решението предстои да бъде взето, но от синята партия отчитат като заслуга на сегашната им коалиция вкарването на един евродепутат.

"Имаме потенциал да възродим СДС и се надяваме той да бъде реализиран на предстоящите местни избори. На повечето места най-вероятно ще бъдем с ГЕРБ на месните избори, защото това го искат и нашите структури, и структурите на ГЕРБ", заяви председателят на СДС Румен Христов. По думите му ГЕРБ и СДС са водили бегли разговори по темата, но очевидно е, че когато един съюз работи добре, той би могъл да се развива.

Лидерът на СДС Румен Христов открои няколко посоки, в които ще работи евродепутатът на СДС Александър Йорданов в Европейския парламент. "Сините" ще работят в групата на ЕНП за повече интеграция, за обединена Европа, за членството на България в Еврозоната и Шенген и европейски граждани с европейски доходи. По думите на Христова това би могло да стане със запазване на средствата от кохезионна политика в България и тяхното разумно харчене.

"За нас резултатът от тези избори е успех, защото успяхме да спрем похода на БСП към властта“, каза Христов и добави, че са изключително доволни, защото десницата е запазила своето преобладаващо мнозинство в ЕП.

"В ЕП ще имаме седем представители на десницата - 6 от ГЕРБ и СДС и един от „Демократична България“. Това означава, че България ще даде повече десни депутати, повече депутати в ЕНП, отколкото дава Холандия със своя десен премиер“, обяви Румен Христов и подчерта, че СДС има потенциал постепенно да започне да се възражда.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани