Националният доверителен екофонд ще отчете дейността си

07:50, 03 юни 19 / Политика 25 340 Topnovini
1

Националният доверителен екофонд (НДЕФ) към МОСВ ще проведе годишното събитие за 2018 г. Всяка година НДЕФ публично представя отчет за дейностите за предходната година. Събитието ще бъде открито от министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Според данните от отчета през 2018 г. са изпълнени инвестиционни проекти на обща стойност над 5,5 млн. лв., предаде БГНЕС.

В програмата е предвиден семинар на тема „Електромобилност и екоефективност“ за напредъка на Схемата за насърчаване на използването на електрически превозни средства, както и актуална информация за екологичните ползи и ефективността на електромобилите в опазване на околната среда.

На събитието ще бъдат връчени и традиционните годишни награди за природозащита на името на Мими Праматарова. Тази година литературният конкурс за ученици е на тема „Топлинни острови – градове градини“. Наградите в конкурса ще връчи зам.-министър Николай Кънчев. Ще присъстват председателят на УС на НДЕФ Пенка Моллова-Смоленова и партньорите на екофонда в конкурса.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани