Крум Зарков: БСП върна присъствието си в големи областни градове

11:30, 01 юни 19 / Политика 25 1175 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Загубихме, макар че подобрихме позициите си на много места. ГЕРБ спечелиха тези избори безспорно, но дадоха свидни жертви. Така че става дума за трусове в двете големи партии. От друга страна, БСП върна присъствието си в големи областни градове. БСП си беше поставила друга цел – начало на промяна, която да завърши с промяна на правителството“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков пред БНТ.

По думите му месец април е бил разтърсен от сигнали, които са замърсили публичната среда, в резултат на което нито една европейска тема не се е наложила в публичното пространство.

„Всичко това се преведе в едно оттегляне на избирателя, а протестният вот не се състоя и трябва да помислим защо това се случи“, коментира Зарков.

„БСП постави темата за доходите в кампанията и неравенствата в България, както и между България и останалите страни в ЕС. Ниските доходи са очевиден проблем, който върви от Западна България до Брекзит. Има откровено недоволство и напрежение сред обществото, търсене на друг начин на правене на политика, друг политически дискурс“, изрази още мнение Зарков.

Той подчерта, че БСП има нужда от нова сила. „Имаме сблъсъци между различни хора в БСП. За разлика от ГЕРБ, БСП не е на една личност. При нас личностите спорят. На Корнелия Нинова ѝ е нужно да бъде потвърдена в това, което прави и начина, по който го прави“, допълни социалистът.

Зарков изрази мнение, че след ключовите етапи, които стоят пред партията – заседание на Националния съвет, на Конгреса и прекия избор на председателя, БСП ще излезе максимално консолидирана. „Парламентът, в който се върнахме, не е парламентът, който напуснахме“, каза още Зарков. По думите му на дневен ред са излезли въпросите, които от БСП са поставяли – за доходи и пенсии.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама