Спецсъдът решава да пусне ли на свобода бившия председател на Агенцията за българите в чужбина

08:05, 31 май 19 / Крими 25 364 Topnovini
1

Специализираният наказателен съд ще решава да пусне ли на свобода бившия председател на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев.

Той е в ареста от 7 месеца заедно с главния секретар на Агенцията Красимир Томов по обвинение във взимане на подкуп при процедурата за даване на български паспорт на чужденци.

Оставиха в ареста бившия шеф на Агенцията за българите в чужбина

В края на миналия октомври мащабна акция затвори Агенцията за българите в чужбина. По сигнал за продажба на удостоверения за български произход бяха задържани над 20 души. Обвиняемите обаче бяха редуцирани до четирима, а от тях само Харалампиев и Томов са под стража. Това е първото искане на бившия шеф на Агенцията за по-лека мярка за неотклонение. По молбата Спецсъдът трябваше да се произнесе още във вторник, но Харалампиев поиска достъп до томовете с доказателствата. Сред тях - много дешефрирани специални разузнавателни средства и десетки разпити.

"Много лица са разпитвани, включително и хора от политически партии. Не мога да посочвам конкретни имена, защото ще направя грешка", обясни наблюдаващият прокурор Ангел Кънев.

Той отклони въпроса има ли дотук данни в бизнеса с удовстоверенията за български произход да са замесени и хора над Томов и Харалампиев с аргумент, че разследването продължава.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани