Вицепремиер и четирима министри на парламентарен контрол

06:50, 31 май 19 / Политика 25 1157 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиер и четирима министри ще вземат участие в редовния петъчен парламентарен контрол.

Първа на трибуната ще се качи заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова, към която има зададен един единствен въпрос, свързан с възстановяване на териториалното поделение на Държавна агенция за закрила на детето във Варна.

Веднага след нея на депутатски въпроси ще отговаря социалният министър Бисер Петков. Той ще разясни как върви работата по Оперативна програма за храни и основно материално подпомагане през 2019 г., както и за Националния план за действие по заетостта.

Реформата в затворите и борбата с домашното насилие – с това са свързани въпросите, адресирани към министъра на правосъдието Данаил Кирилов.

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева пък ще поясни как върви приема на документите на земеделските стопани по подмерките 7.2 и 7.6.

Най-много въпроси са адресирани към Нено Димов – министър на околната среда и водите. Той ще трябва да внесе яснота за това какво е екологичното състояние на защитените местности „Шабленско езеро“ и „Дуранкулашко езеро“, както и работата по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020“ за изграждане на анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци. Нено Димов ще трябва да обясни още източването на яз. "Жребчево", както и за необходимостта от подобряване качеството на атмосферния въздух с екологичен обществен транспорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама