Защитата иска нова експертиза по делото „Хитрино“

15:00, 30 май 19 25 1592 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С молба към Шуменския окръжен съд за назначаване на нова комплексна експертиза продължи делото за влаковия инцидент в Хитрино от 10 декември 2016 г.

Има разминавания в експертизите на настъпване на произшествието, обясни пред съда в Шумен адвокат Ивайло Йорданов от защитата на машинистите. „Има толкова съществени разминавания, че то няма как да бъде туширано, а то изяснява механизма на възникването на взрива, който е изключително важен заради виновността на нашите доверители“, каза Йорданов, цитиран от БНР.

Делото е изяснено от фактическа страна и следва да чуем какво ще каже съдебният състав по твърденията в обвинителния акт, обяви адвокат Николай Димитров, представител на пострадалите в Хитрино.

„Няма какво повече да се изяснява. Другата страна се опитва да прокарва някакви частни, изключително добре платени експертизи, които да оневинят. От настоящото дело са изслушани толкова много експертизи, че считам, че няма какво този процес да продължи със събиране на доказателства“, коментира той.

В случай, че съдът разреши назначаването на нова комплексна експертиза, адвокат Димитров ще представи контраекспертиза, която твърди, че влакът не е бил управляван в последните 15-20 минути преди да навлезе на територията на Хитрино. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама