До три деца допълнително ще се приемат в групите на детските градини от догодина

13:54, 30 май 19 25 1168 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До три деца допълнително ще могат да се приемат в градински групи, където посещаемостта не е на 100%. Предложението на зам.-кмета по образованието доц. Тодор Чобанов беше прието на днешното заседание на Столичния общински съвет, предаде репортер на БГНЕС.

„Ще се направи анализ градина по градина, където на годишна база имаме по- ниска посещаемост. От сега мога да кажа, че броят на тези градини няма да бъде голям. Това са само отделни случаи“, заяви Чобанов и добави, че по този начин целят уплътняване на броя на децата и работата на детските заведения.

Чобанов допълни, че изключително рядко децата са над 30 в група и добави, че дори на завършването си не се събират всички.

„Нека бъдем реалисти и да видим какво ще се случи при статистическия анализ на посещаемостта. Колегите не очакват голям брой градини. Вероятно няколко, където по някакви причини децата системно не посещават заниманията и падат под определените в Наредбата прагове“, заяви той и поясни, че където има под 12 деца например могат да бъдат приемани по 3 деца допълнително.

Зам.-кметът обясни, че проектантската дейност на късноантичната гробница под ул. „Московска“ е приключила.

В следващите две –три седмици ще тръгне обществена поръчка за реализация на проекта, която е на стойност 60 000- 70 000 лв. Той включва самата реставрация на оригинала, така и информационна система, от която преминаващите да се информират за старината, която се навира на това място“, каза Чобанов.

Той добави още, че откритият преди няколко седмици зидан гроб пред храм-паметника „Александър Невски“ се обмисля вариант да бъде експониран в по-подходяща среда.

По време на заседанието беше гласувано предложението Средновековната крепост „Урвич“ да се управлява от общината. Намеренията на общинарите е там да продължат проучванията и там да се изгради крайградски парк с експонирани археологически разкопки. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама