Директорът на МВР-София: Спрямо Зайков полицаите не са използвали оръжие

07:22, 30 май 19 25 2609 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заподозреният за извършването на две убийства в Костенец Стоян Зайков, който 20 дни се укриваше от полицията, беше открит в сряда вечерта в района на Долна баня. След опит да бъде задържан, Зайков започнал престрелка, полицаите му отвърнали с предупредителна стрелба, след което беглецът се е самоубил.

Стоян Зайков се е самоубил

"През 20-те дни Зайков се е движел постоянно. Полицаи са го забелязали, при което са били сформирани екипи за неговото задържане. Имало е предупредителни изстрели, спрямо него не е употребявано оръжие или каквато и да било физическа сила", това коментира директорът на ОД МВР - София Николай Спасов.

"Раната на Зайков е в торса", каза още Спасов. По думите му самоубийството е извършено с оръжие 12 калибър, най-вероятно самоделка. "Полицаите не използват 12 калибър оръжие", коментира още Николай Спасов.

"Това, което мога да кажа със сигурност е, че за първото убийство в Костенец на 9 срещу 10 май е извършител и е повдигнато обвинение на Стоян Зайков", заяви Спасов. 

Той допълни, че сигналът за местоположението на издирвания не е подаден от граждани. Открит е бил благодарение на работата на служителите на реда. 

„Към момента нямаме данни за негови помощници. Той постоянно се е придвижвал. На ден е изминавал по около 20 километра”, обясни още Николай Спасов и допълни, че в момента случая се разследва от следствието и Окръжната прокуратура в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама