Татяна Дончева: Оставката на Нинова решава важни въпроси

18:15, 28 май 19 / Политика 25 1790 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Оставката на Корнелия Нинова като председател на БСП решава важни въпроси'', това заяви лидерът на „Движение 21” и бивш член на левицата Татяна Дончева в ефира на bTV.

Корнелия Нинова подаде оставка

По думите ѝ, левицата е била длъжна да победи ГЕРБ на изборите за Европейски парламент.

„БСП казва, че е единствената опозиция, но това не я прави нито единствена, нито опозиция. Това я прави удобен противник на ГЕРБ, ако тя е в лоша организационна кондиция, в немощ като идеи и парламентарна практика”, каза Дончева.

Според лидера на „Движение 21”, БСП се нуждае от далновидно ръководство, със стратегическо мислене, тактически усет и за обединение. Дончева допълни, че в левицата има тежки вътрешни конфликти.

„Тези вътрешни конфликти изиграха роля в резултата, който БСП получи на тези избори. БСП беше длъжна да победи ГЕРБ, защото България не може да живее твърде дълго време в това статукво, под знака на простотията, кражбата и лъжата. Аз знам, че българите харесват това статукво поради много причини”, посочи Дончева.

По думите ѝ, БСП трябва бързо да се консолидира, въпреки кадровото наследство на партията.

„Тази партия застарява стремглаво, не може твърдото ядро на партията да бъде едва ходещо. Това не се дължи нито на Нинова, нито на Миков. Това се дължи на проспаното време от Сергей Станишев”, допълни бившият член на левицата.

Татяна Дончева беше категорична, че на левицата е необходим модерен лидер, който да обедини партията, а не да създава вътрешни конфликти.

„Сергей Станишев измисли практиката да бъдат изчиствани листите от негови конкуренти, това се отнасяше не само за „Позитано”20, но и за регионите. Така БСП остана без потенциални кандидати за кметове в градовете. В продължение на години бяха смачкани няколко ръководства на младежки организации”, заяви Дончева.

Дончева каза още, че избирането на Елена Йончева за водач на евролистата, с цел да се елиминира Сергей Станишев, е бил изключително лош ход на Корнелия Нинова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама