Седмицата започва със слънчево и топло време

07:15, 27 май 19 25 688 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седмицата започва с предимно слънчево време с висока облачност, по-значителна над западната половина от страната.

След обяд над западните райони ще се образуват купести облаци и на отделни места, главно в планините, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса, по-ниски - по Черноморието, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черномориетоще е предимно слънчево. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 21 и 24 градуса. Температурата на морската вода е 16-17 градуса. Вълнението на морето ще е до 2 бала.
 
Над планините ще е предимно слънчево, с по-съществени увеличения на облачността над масивите в Западна България и на отделни места там след обяд краткотрайно ще превали. Вятърът ще е до умерен от юг и с него температурите още ще се повишат; максималната на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

Във вторник и сряда около и след обяд над Западна България ще се развие по-значителна купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. В часовете преди обяд, както и в Източна България ще бъде слънчево.
 
Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще са между 27 и 32 градуса, по-ниски - през първия ден по Черноморието, където югоизточният вятър ще се усили.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама