''Демократична България'': В България има алтернатива и тя не се нарича БСП

20:50, 26 май 19 / ИЗБОРИ 2019 25 223 Topnovini
1

''Подготвяме се за много тежка политическа работа в близките часове, дни, месеци, години. При подобни резултати няма да знаем до утре сутрин, но това, че в България има алтернатива и тя не се нарича БСП е напълно ясно'', каза пред БНТ Радан Кънев, водач на листата на "Демократична България".

''Изборният ден не е приключил навсякъде в чужбина, където българите гласуват много активно, изборният ден продължава. Може резултатът на "Демократична България" ще се подобри допълнително, защото там по традиция се представяме добре. Със сигурност имаме един мандат, това не ме изненадва. Мисля че доказахме, че ние сме реалната алтернатива на партиите на статуквото - на ГЕРБ, на БСП, на ДПС. БСП доказаха, че не са никаква алтернатива на ГЕРБ. Ние сме в първа лига от тази вечер, всички партии трябва да се съобразяват с нас, тъй като сме политически фактор в страната'', заяви Стефан Тафров, втори в листата на "Демократична България".

Според Тафров Европа несъмнено ще се промени след тези избори, тъй като новият европейски парламент ще е по-фрагментиран от предишния, но въпреки това проевропейските политически са се представили добре из целия континент.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани