ЦИК: Към момента няма констатирани нарушения в деня за размисъл

14:30, 25 май 19 / ИЗБОРИ 2019 25 291 Topnovini
1

Към момента денят за размисъл протича добре и няма констатирани нарушения, каза за Агенция „Фокус" говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев по повод деня за размисъл преди европейските избори. „При всички случаи ние разглеждаме жалби, но голяма част от тях са от вчерашния ден и предходните няколко дни, защото в рамките на срока ние трябва да се произнесем. За момента за нас основното внимание е насочено към тези, които нарушават деня за размисъл, но и към подготовката на самите избори", заяви Александър Андреев. Той посочи, че организацията им включва както предаването на изборните книжа на съответните избирателни комисии, така и проверка дали има някакво забавяне или проблеми, за да може да се реши навреме.

„В момента тече заседание, като се разпределят доклади и за това не може да се каже със сигурност дали нарушенията няма да бъдат разгледани в по-късните часове. Централната избирателна комисия днес ще заседава през целия ден, затова ако постъпят някакви сигнали за нарушения в деня на размисъл, то те ще бъдат разгледани", подчерта говорителят на Централната избирателна комисия.

По думите му изборните книжа са изпратени до Районните избирателни комисии. „Мисля, че е нормално предаването на изборните книжа и материалите в секционните избирателни комисии. Това ще се извършва през целия ден и в края на деня би трябвало всичко да е нормално и навсякъде да са предадени в срок, за да може утре да започне изборният ден спокойно", каза още Андреев.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани