Доц. Филипов: Биляна Дудова извади късмет

14:25, 23 май 19 25 2093 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Пациентката извади късмет с оглед нараняването'', това заяви доц. Антоний Филипов от УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ на брифинг пред централния вход на болницата във връзка с инцидента със състезателката по борба Биляна Дудова, предаде БГНЕС.

Шампионката по борба Биляна Дудова е опитала да се самоубие

Трикратната европейска шампионка пострада вчера и е с прорезна рана на лявата ръка. Ето какво каза още доц. Филипов по повод инцидента:

„На 21-ви май между 20:00 и 21:00 часа бе докарана 21-годишна пациентка с прорезна рана в лява предмишница без засягане на съдово-нервен сноп, без засягане на магистрални кръвоносни съдове. Раната беше с давност минимум 10-15 часа, беше обработена хирургично, в последствие на следващия ден още веднъж превързана и изписана“, започна той.

„С днешна дата няма никаква опасност за живота на пациентката, не е засегната инервацията, мускулатурата или каквото и да е от двигателната активност на лявата й ръка. Категорично няма да й пречи да спортува, но с оглед на мястото, където е нараняването, смятам, че тя е извадила късмет. Не мога да ви кажа в момента дали си е вкъщи, но е изписана от болницата. Чувстваше се перфектно, спокойно си тръгна на собствен ход. Имахме намерение да извикаме психолог, но федерацията предпочете да работи с техен психолог, така че оттук-натам те ще имат отношение по този въпрос“, добави доц. Филипов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама