Доц. Филипов: Биляна Дудова извади късмет

14:25, 23 май 19 / Общество 25 477 Topnovini
1

''Пациентката извади късмет с оглед нараняването'', това заяви доц. Антоний Филипов от УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ на брифинг пред централния вход на болницата във връзка с инцидента със състезателката по борба Биляна Дудова, предаде БГНЕС.

Шампионката по борба Биляна Дудова е опитала да се самоубие

Трикратната европейска шампионка пострада вчера и е с прорезна рана на лявата ръка. Ето какво каза още доц. Филипов по повод инцидента:

„На 21-ви май между 20:00 и 21:00 часа бе докарана 21-годишна пациентка с прорезна рана в лява предмишница без засягане на съдово-нервен сноп, без засягане на магистрални кръвоносни съдове. Раната беше с давност минимум 10-15 часа, беше обработена хирургично, в последствие на следващия ден още веднъж превързана и изписана“, започна той.

„С днешна дата няма никаква опасност за живота на пациентката, не е засегната инервацията, мускулатурата или каквото и да е от двигателната активност на лявата й ръка. Категорично няма да й пречи да спортува, но с оглед на мястото, където е нараняването, смятам, че тя е извадила късмет. Не мога да ви кажа в момента дали си е вкъщи, но е изписана от болницата. Чувстваше се перфектно, спокойно си тръгна на собствен ход. Имахме намерение да извикаме психолог, но федерацията предпочете да работи с техен психолог, така че оттук-натам те ще имат отношение по този въпрос“, добави доц. Филипов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани