Прокуратурата поиска "задържане под стража" за мъжа, прострелял бившата си жена

12:30, 23 май 19 25 1573 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура в Шумен внесе искане в Шуменския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „задържане под стража“ на мъжа, направил опит да убие бившата си съпруга.

30-годишният Нелгин, който направи опит да убие бившата си съпруга, е бил привлечен от Окръжната прокуратура в Шумен късно вчера и задържан за срок до 72 часа. Прокуратурата е внесла искане в Шуменския окръжен съд обвиняемият да бъде задържан под стража. Днес съдът ще се произнесе с определение по искането на Окръжната прокуратура.

Простреляната в Шумен жена е оперирана и в стабилно състояние

Досъдебното производство срещу 30-годишния обвиняем е било образувано на  22 май, когато рано сутринта – малко след 5 часа, бил получен сигнал за простреляна жена. Инцидентът  стана в околностите на Шумен, а опитът за убийството бил извършен с револвер, който е намерен вчера от разследващите. Простреляната 26-годишна Нурсел беше приета в болницата, а Нелгин избяга от местопроизшествието.  

Жената била в автомобила на свой колега, с когото работели в завод в Шумен. Те често пътували за работа заедно, тъй като живеели наблизо и били семейни приятели. 30-годишният Нелгин започнал да ги преследва и принудил колегата на бившата си жена да спре. Извадил оръжие и стрелял по нея. След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал. Открит е от полицията в Разград, където е задържан. 

Според прокуратурата опитът за убийство е извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане. Нелгин преследвал често бившата си съпруга и това станало повод тя да подаде втора жалба срещу него за домашно насилие ден преди инцидента.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама