Huawei ще пусне своя операционна система до есента

11:30, 23 май 19 / Свят 25 3614 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Китайският технологичен гигант Huawei заяви, че може да пусне своя собствена операционна система за смартфони и лаптопи в Китай през есента, след като САЩ вкараха компанията в черния си списък.

Международната версия на системата може да е готова във втората трета на 2020 г., казва Ричард Ю, ръководител на клиентският отдел на компанията.

Основателят на ''Хуауей'': САЩ, подценявате ни!

Huawei все още се справя с удара от тази седмица и с решението на Google частично да отреже устройствата на Huawei от своята операционна система Андроид, след като САЩ нареди забрана на търговията на американска технология с фирмата.

„Днес ние все още разчитаме на Андроид на Google и Уиндолс на Майкрософт”, заяви Ю и добави, „но ние не можем да разчитаме на това. Huawei ще си подготви своя план Б , за да използваме наша собствена операционна система”.

Google спира бизнес сътрудничеството с Huawei

Китайският ежедневник Глобъл Таймс съобщи в понеделник, че платформата „ХонгМенг” бива тествана, за да замени системата Андроид.

„Ние не искаме да правим това, но сме принудени от американското правителство. Мисля, че това ще бъде лоша новина не само за нас, но и за американските компании, понеже ние подкрепяме” американските бизнеси, каза Ю.

„Не искаме да правим това, но нямаме друг избор”, добави той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама