Обвиниха непълнолетния, намушкал 16-годишен младеж в София

14:51, 22 май 19 25 1201 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повдигнато е обвинение на непълнолетно лице за опит за убийство на 16-годишното момче, наръгано с нож в столицата на 20 май. Това обяви на брифинг административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова относно наръганото 16-годишно момче близо до хотел „Плиска“ в столицата, предаде БГНЕС.

"Тъй като извършителят е непълнолетно лице досъдебното производство е наложено на следовател от следствения отдел на Софийска градска прокуратура. От събраните по делото доказателства се установява, че на 20 май вечерта, в клуб, намиращ се на ул. „Елисавета Багряна“, е бил нает от непълнолетно момиче за празнуване на рожден ден“, уточни Русинова и добави, че пред заведението, в което непълнолетните са празнували и консумирали алкохол, е имало и хора, които не са били част от компанията.

Наръганото с нож 16-годишно момче остава в болница

Имало е вербални контакти между лицата извън заведението и тези в заведението. Има доказателства за действия, които не съответстват на правилата на обществения ред от страна на лицата, извън заведението. След като е приключил рожденият ден, отново е имало опит за словесен контакт между жертвата и извършителя. Обвиняемият е извадил нож, който е видян от другите придружаващи го лица. Ножът е бил в черен платнен калъф. Обвиняемият е опрял първоначално ножът в гърлото на момчето, след което са нанесени прободно-порезни рани“, обясни тя.

"Нараняванията са около около белия дроб, сърцето и кръвоносните съдове, които могат да доведат до смърт", подчерта Русинова, и затова е повдигнато обвинение за опит за убийство.

16-годишен е в тежко състояние, след като е бил намушкан в столицата

Ръководителят на градската прокуратура добави, че е извършено претърсване в дома на извършителя и са иззети дрехи, върху които има червени петна, които тепърва ще покажат дали са от кръв или нещо друго. Иззети са и два ножа, които съответстват на описанието. Назначени са експертизи, които да установят кой от тях е използван.

Директорът на СДВР Георги Хаджиев, който също присъства на брифинга уточни, че причина за възникване на конфликта е станал на фенска основа и във връзка с дербито ЦСКА-ЛЕВСКИ. Той подчерта, че също така са били правени опити да бъдат заличени отпечатъци от използвания нож и във въпросната вечер са били разпитани над 30 свидетели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама