Кой зеленчук предотвратява рак според учените?

10:40, 22 май 19 / Здраве Сподели в: 25 974 Topnovini Автор: Topnovini
1

Учени от САЩ обявиха какъв вид зеленчуци могат да помогнат, за да се спре развитието на рак.

Изследването е проведено от американски учени от държавния университет в щата Охайо. По техните думи експериментът е проведен върху мишки. Гризачите били облъчвани с ултравиолетови лъчи, а след това им давали храна със специална добавка под формата на смлян на прах зеленчук. 

С какво да се храним, за да намалим риска от рак на гърдата

Установено е, че мишките, в храната на които имало добавка с домати на прах, развили 50% по-малко тумори. Проучванията показали, че доматите са много полезни за превенция на рака, защото съдържат каротеноиди. Те могат да се натрупват под кожата на човек и да абсорбират излишното количество UV.

По този начин, за да се намали значително риска от рак на кожата, трябва да се ядат домати всеки ден. Учените отбелязват обаче, че само с употребата на домати е невъзможно пълното излекуване от рак.

 

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани