Бащата на Томов след жеста на ГЕРБ: Жена ми и плаче, и се радва, че ще ходим на гроба му

20:25, 21 май 19 25 1121 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Голямо сърце има този човек и голяма душа. Много ме трогна с тази човещина. Оказа се, че и те са хора като нас", каза бащата на Иван Томов - Юрий, за министър-председателя Бойко Борисов след дарението от ПП ГЕРБ.

ГЕРБ дарява 70 000 долара за връщане на тялото на Иван Томов в България

"Лично премиерът ми се обади. После и зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев. Получих уверение, че той ще се свърже с нашето посолство в Делхи и нещата ще се задействат на високо ниво. Утре сутрин ще преведат парите по моята сметка. Каквото остане, ще върнем за благотворителност". Това каза за "24 часа" бащата на загиналия български алпинист в Хималаите Иван Томов - Юрий, след като ПП ГЕРБ съобщиха, че даряват 70 000 долара за транспортирането на тялото.

"Ще се свържем с агенцията "Четур тамак", с която беше по време на изкачването синът ни - за самата организация, за самолети, шерпи. Той тръгна с тях за втори път", обясни още бащата.

"Приятелката му ще ни представлява. Обещали са, че на връщане ще му приберат нещата. Не вярвахме, че толкова бързо ще се съберат парите. Въпрос на време е да успеем да го приберем заради мусоните. Но сега вече ще можем да задвижим нещата", каза Юрий Томов.

"Предполагам, че тялото ще бъде транспортирано със самолет до Русе. Премиерът увери, че за всичко ще помогне. Трогнати сме, голям жест, голямо сърце има този човек и голяма душа. Много ме трогна с тази човещина. Оказа се, че и те са хора като нас", коментира през сълзи бащата на Иван жеста от страна на ПП ГЕРБ и премиера Бойко Борисов.

"Много достоен човек беше синът ми, честен, добър и затова искахме достойно погребение. Всички искаха тук да го погребем. Не е вярно, че той е искал да остане в Хималаите завинаги", обясни той.

"Всичко си дойде на мястото. Дано да могат да го смъкнат. Искаме да ходим с майка му на гроба. Жена ми хем плаче, хем се радва, че ще може да отиде на гроба му. Ние не се надявахме, че за такъв кратък срок, ще успеем да съберем парите", подчерта още веднъж опечаленият баща.

"Вече е стартирана процедурата, но ще мине време. Тялото му виси на парапета, трябват около 7- 8 шерпи. Ако са могли да го смъкнат до 200 м, въртолетът щял да може да го спаси, но нямало хора, само един италианец и рускиня", каза още Юрий Томов.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама