Евразийска хибридна операция ползва Радев като оръжие в евроизборите?

13:18, 20 май 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1236 Topnovini
1

От 19 до 26 май ни връхлита поредната тежка руска хибридна атака, представена невинно като международна инициатива, твърди Faktor.bg.

Най-скандалното е, че съставна част от тази операция се оказват важни държавни, стопански и духовни институции, начело с президента на републиката Румен Радев. „Братушките” са ни подготвили провеждането на Асамблея на народите от Евразия, а реализирането на проекта  подозрително съвпада с последната седмица – кулминацията от предизборната кампания за европейски избори.

Асамблея на народите от Евразия се представя като международен съюз от неправителствени организации, създаден с цел да формира интеграционен модел на партньорство в цялото евразийско пространство. Върху основата на духовно-нравствени принципи, утвърждаващи мира. В действителност обаче за никой не е тайна, че въпросната организация е част от кремълския проект за доминация на Москва в евразийското пространство, като противовес и конкурент на Европейския съюз. 

Асамблеята се финансира от Кремъл

и развива дейност с личното одобрение  на Владимир Путин, който се приема и като неин патрон.

Притеснителното за България е, че като официални партньори на Асамблея на народите от Евразия са посочени Президента на Република България, Министерството на младежта и спорта, Българска Академия на науките, Българска търговско-промишлена палата, Български олимпийски комитет, Националната спортна академия и обичайните русофилски организации, начело с Посолството на Руската федерация у нас.

Не по-малко любопитна е и програмата на Асамблеята, която трябва да бъде реализирана през тази седмица: Поднасяне цветя и венци на паметника на руския-войник Альоша в Пловдив, Евразийски селскостопански форум и подписване на договор за сътрудничество в Аграрния университет в Пловдив, среща на ръководството на Асамблея на народите от Евразия и Националната комисия на ЮНЕСКО в Република България. Работна среща с ръководствата на младежки, детски и студентски организации, форум „Спорта обединител на народите”, форум „Геополитика в евразийското пространство”, работна среща с ръководството на Търговско-промишлената палата на България, бизнес форум за евразийско сътрудничество, презентационна среща с участието на посолствата от страните в Евразия, дискусионна среща”Културно-цивилазационните кодове на народите от Евразия”, работна среща на ръководството на Асамблеята с представители на Руското посолство у нас и директорите на руските центрове за наука и култура в България. Освен това президиумът на Генералния съвет на евразийската Асамблея ще проведе разширено заседание в София и ще даде тържествен прием в НДК за най-достойните български евразийци. Кулминация на проявите е среща на шефовете на Асамблеята с българския патриарх Неофит и участие на тържествата на 24 май, обявени като "Ден на славянската писменост".

Освен чрез партньорите на евразийската Асамблея, провокации към националната ни сигурност и идентичност могат да бъдат открити и в детайли от програмата, защото

дяволът е скрит там

Неслучайно организаторите са ни присъдили „достойно” място в Евразия и ни третират като неразделна част от нея, без да се споменава официалната българска позиция. 

Прочетете повече по темата тук

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.