Ананиев: Има възможност за ново увеличение на заплатите на медиците

12:32, 20 май 19 / Политика 25 419 Topnovini
1
2
3
4

Няма да има населени места без общопрактикуващи лекари, съобщи здравният министър Кирил Ананиев, който откри ново родилно отделение в старозагорската университетска болница. Лимитите на общинските болници се увеличават по две направления – едното е увеличаване на цените, а другото – наредбата на МЗ за дейностите извън задължителното здравно осигуряване, съобщи Ананиев, предаде БГНЕС.

Относно протестите на професионалистите по здравни грижи, министър Ананиев съобщи, че с увеличението на клиничните пътеки ще има възможност за увеличение на заплатите на работниците в сферата на здравеопазването.

В петък Народното събрание прие закон, с който удължи с четири години срока, в който ОПЛ могат да придобият специалност. Това е едно време, в което на тях ще им е достатъчно да успеят, допълни министър Ананиев.

От друга страна има проект на нова Наредба 1 за специализациите, в която се акцентира на увеличение на броя на общопрактикуващите лекари, в момента консултираме и дистанционен модел на обучение, допълни Ананиев.

Новооткритото родилно отделение ще бъде оборудвано с най-модерна медицинска техника, изтъкна Ананиев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани