Нинова: БСП е единствената партия, която е побеждавала ГЕРБ. Можем да го направим пак!

11:00, 20 май 19 25 1051 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Евроизборите са много важни за Европа и за България. БСП е единствената партия, която е побеждавала ГЕРБ. Можем да го направим пак чрез изборите на 26-ти май”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с граждани в Стара Загора, съобщиха от партията.

Нинова обясни, че от всички партии само БСП е отказвала на ГЕРБ да управлява с тях и не се е изкушавала от облаги и власт.

"Не можеш да искаш промяна на статуквото и да бъдеш част от него. За три години понесохме много удари- фалшиви новини и охулване. Но не се огънахме. Ще продължим така. Знаем какво искаме да постигнем за България и имаме компетентност да го направим", допълни тя.

По думите й, когато бъде избрана да управлява, БСП ще започне промяната с три основни неща. На първо място - върховенството на закона и равенство пред закона на всички. На второ място - председателят на БСП посочи икономиката и производството. Според нея, за да имаме високи доходи, за да има пари за социална политика, трябва да има икономика и производство.

„БСП ще реализира тази част от програмата си, която гарантира, че чрез последователна държавна политика ще развиваме една различна икономика – не тази на монополите, а онази, която подкрепя свободната конкуренция, малкия и средния бизнес. На трето място тя посочи доходите, като се започне от 1,5 млн. най-бедни българи, които живеят под прага на бедността – пенсионерите и младите.

„Първата крачка е преизчисляване на всички пенсии с нов коефициент, което БСП вече е доказала, че може да направи”, обясни Нинова. Тя допълни, че каквато и страна да изградим, ако няма народ, заради който да го правим, няма смисъл. Като мерки в тази посока Нинова посочи 6400 лв. еднократна помощ за второ и трето дете на работещи родители, които са си плащали осигуровките - възможна и лесна политика, това ще струва 30 млн. лв. Като други мерки лидерът на левицата посочи облекчаване за първо жилище на младите, образование, свързано с икономиката.

„Ако одобрявате такава политика, излезте и гласувайте с номер 18 в интегралната бюлетина", каза тя.

Корнелия Нинова обясни, че левицата ще се бори за справедливост, но не герберска справедливост – подават оставки и това е морал.

„Не, връщате парите, конфискуват ви се откраднатите имоти и носите съдебна отговорност. Това е справедливост. Искаме австрийски стандарти за морал, а не герберски”, заяви тя.

По думите й герберският стандарт за морал е – оставка и от министър ставаш зам.-министър, Цветанов напуска парламента, но остава председател на предизборния щаб

. „Австрийският е истинският, европейски, ценностен морал - една оставка за корупция и предсрочни избори. ”У нас 7 оставки на министри за 2 години за корупция и премиерът заявява: „Дори и да загубя изборите, няма да подам ставка”. Това не е европейски политически морал”, каза Нинова. Според нея ГЕРБ ни отдалечават от Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама